Blog

Good-Enough Parenting

En wat als we nu eens beslissen dat we gewoon goed genoeg zijn?

Ja, gewoon zomaar. Gratuit.

Hoe hebben we de verwachting ooit opgelopen dat we perfecte ouders moeten zijn? Dat we alles gemanaged moeten krijgen, onze kinderen ‘onder controle’ moeten houden en ons leven geen (niet alleen onze was) kreukels mag vertonen? Dat ons huis altijd opgeruimd moet zijn als er iemand komt – jaja ook bij ongepland bezoek. Dat we met de traktaties op school of de crèche onze meest creatieve skills moeten bovenhalen. Dat verjaardagsfeestjes alvast een voorsmaakje moeten zijn voor de toekomstige trouwfeesten. Dat onze kinderen zonder enige kik te geven ettelijke minuten kunnen wachten aan de kassa, met hun neus tegen de snoeprek gedrukt. Dat ze af-knoppen hebben en welgewassen met 1 handklap in bed in slaap vallen.

Wat een gekke ideeën eigenlijk.

En zo wordt de leukheid van al die dingen, van de tijd samen, de echte waarde, van spontaan bezoek, van een verjaardag te vieren op school, van afscheid op de crèche, van de dag af te sluiten en samen in slaap te vallen in een veel te klein peuterbed, van op restaurant gaan met vrienden of familie, van feestjes organiseren, doorweekt in stress. Bewijs-stress. Tekortkom-stress.

Weet je wat?
Laten we vooral, gewoon, onszelf genoeg vinden. Met rommel, zonder rommel, met kreuken, zonder kreuken, met verdriet en woede-uitbarstingen, met ‘neen’ zeggen en 2 sec later ‘ja’, met onaangeroerde borden op tafel, met een cake uit de nachtwinkel op het nippertje gehaald de dag voor school, …

Join me!

Schrijf een reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Herstel – Repair the relationship damage

REPAIR THE DAMAGE! Ruzie maken, fouten maken, dingen vergeten, het niet eens zijn, op zich is niet zo’n probleem. Zolang …

Good-Enough Parenting

En wat als we nu eens beslissen dat we gewoon goed genoeg zijn? Ja, gewoon zomaar. Gratuit. Hoe hebben we de verwachting …

Rouwen: een traject zonder einde…

‘Voor elk probleem is er een oplossing’ wordt er weleens gezegd. Wanneer we iemand dierbaar uit onze omgeving verliezen, …