Gezinstherapie

Uit ervaring merken we dat de stap naar gezinstherapie vaak nog groter is dan bij individuele therapie. Uit onderzoek blijkt echter dat deze soort therapie soms zelf doeltreffender kan zijn op langere termijn dan individuele therapie.

Starten met gezinstherapie hoeft niet te betekenen dat er een probleem is in je gezin. Vaak maakt iemand of maken meerdere personen zich zorgen in het gezin.

Vb. Je zoon heeft last van woedeaanvallen en heel je gezin heeft hier moeite mee.

Vb. Je dochter voelt zich niet goed in haar vel en dit raakt jou, maar ook jouw man.

In therapie proberen we stil te staan wat dit doet met jullie als gezin, wat jullie bezorgdheden zijn en wat jullie noden zijn. De kracht van deze soort therapie is dat iedereen in het gezin een stem krijgt. Iedereen krijgt de kans zijn verhaal te delen. Iedereen is betrokken. De verbinding in jullie gezin wordt als kracht gebruikt om om te gaan met de moeilijkheden die iemand of jullie ervaren.

Rouwen: een traject zonder einde…

‘Voor elk probleem is er een oplossing’ wordt er weleens gezegd. Wanneer we iemand dierbaar uit onze omgeving verliezen, …

Stoppen met denken, stoppen met piekeren

“Ik kan niet stoppen met denken!”, “Ik pieker constant!”, “Ik ben zo moe van het denken!” Bijna elke cliënt …

Bouwstenen voor ontwikkeling

Natuurlijk volg ik niet alleen mijn gevoel. Mijn gevoel en dit: Wat hebben kinderen nu eigenlijk nodig om op te groeien tot …