Ouderschap

Voor ouders die zoeken

(Recent) ouderschap

Ouder worden, mama worden, papa worden is een grote stap. Je komt voor allerlei uitdagingen te staan, die je eerder onbekend waren. Soms gaat dit gepaard met een sombere periode, een periode waarin je zoekt naar een nieuw evenwicht. En laat dat evenwicht niet zo makkelijk vindbaar zijn, of misschien zelfs onvindbaar.

Hoe doe ik dat, mama zijn zonder mezelf te verliezen? Hoe kan ik een papa zijn voor mijn kind als ik me nog geen papa voel?

Opvoeding

Zit je soms met de handen in je haar? Wil je graag dat je kind meewerkt en luistert maar weet je niet goed hoe? We worden overspoeld door adviezen en theorieën, en toch blijft het moeilijk om de aanpak te vinden waar we ons goed bij voelen en die ook effect heeft.

Samen gaan we op zoek naar een aanpak waarbij je hart zacht kan blijven, maar je toch bereikt wat je zou willen.

Je kan bij ons terecht als ouders, maar ook als mama, als papa. Om te praten over waar je mee worstelt, waar je naar op zoek bent. Dit kan gaan over de opvoeding, maar ook over waar je mee worstelt in je rol als ouder. De leeftijd van het kind speelt geen groot belang, jij als worstelende ouder staat even centraal. We gaan verder met jouw verhalen .

Rouwen: een traject zonder einde…

‘Voor elk probleem is er een oplossing’ wordt er weleens gezegd. Wanneer we iemand dierbaar uit onze omgeving verliezen, …

Stoppen met denken, stoppen met piekeren

“Ik kan niet stoppen met denken!”, “Ik pieker constant!”, “Ik ben zo moe van het denken!” Bijna elke cliënt …

Bouwstenen voor ontwikkeling

Natuurlijk volg ik niet alleen mijn gevoel. Mijn gevoel en dit: Wat hebben kinderen nu eigenlijk nodig om op te groeien tot …