Verder na een scheiding

Jullie zijn gescheiden of gaan scheiden, wat nu? Wat met de kinderen? Hoe gaan jullie alles geregeld krijgen?
Een scheiding heeft een grote impact op onszelf, onze ex-partner en de kinderen. We moeten op zoek naar een nieuw evenwicht.

Soms wordt het een strijd, want elke ouder wilt zijn kinderen het meeste zien en de band niet verliezen. Maar kinderen zelf hebben ook graag hun zegje en een stem die kan mee beslissen.

In therapie luisteren we naar jou, je ex-partner en je kinderen. Iedereen die een stem heeft en gehoord wil worden, zal een stem krijgen.

We doen zowel individuele gesprekken als gezinsgesprekken (al is dat maar een deel van het gezin). U hoeft uw ex-partner er niet bij te betrekken om uit het conflict te geraken of een nieuw evenwicht te vinden.

We proberen aan de hand van bepaalde technieken een volledig beeld te krijgen over de situatie. We gaan met de jullie op zoek naar concrete “tools” om uit het conflict te blijven, de strijd minstens niet te versterken door anders en breder te kijken. We verhelderen knelpunten die telkens opnieuw voor verwarring zorgen. We reflecteren over parallel ouderschap naast coöperatief ouderschap en over hoe we ouderidentiteit en –verantwoordelijkheid kunnen versterken.

Rouwen: een traject zonder einde…

‘Voor elk probleem is er een oplossing’ wordt er weleens gezegd. Wanneer we iemand dierbaar uit onze omgeving verliezen, …

Stoppen met denken, stoppen met piekeren

“Ik kan niet stoppen met denken!”, “Ik pieker constant!”, “Ik ben zo moe van het denken!” Bijna elke cliënt …

Bouwstenen voor ontwikkeling

Natuurlijk volg ik niet alleen mijn gevoel. Mijn gevoel en dit: Wat hebben kinderen nu eigenlijk nodig om op te groeien tot …